Photo Mix, Pixabay

År 2016 presenterade regeringen stolt upp den största" klimat- och miljöbudgeten i svensk historia". Närmare 13 miljarder kronor, över en fyraårspersiod, på olika satsningar som ska leda till att Sverige blir mer klimatsmart. Samtidigt slår julhandeln rekord efter rekord.

Enbart under december 2018 spenderades närmare 80 miljarder kronor i handeln, vilket såklart var ett nytt rekord - igen. 2019 förväntas inte bli annorlunda. Lägg därtill black friday, black monday, cybermåndag och allt vad det heter. Det tycks dyka upp nya dagar hela tiden som rättfärdigar konsumenternas köpbeteende och vilja att spendera pengar på prylar.

Samtidigt, ökar intresset för second hand och andrahandsmarknaden hela tiden. Röda korset driver till exempel över 300 butiker i hela landet.

- Vi är i början av något som kommer att påverka handeln i stor omfattning. Klimatångesten ligger mycket på individen som måste bestämma vad den ska äta, köpa eller hur den ska resa, säger Jonas Arnberg, vd för HUI research, till SvD Näringsliv.
Läs hela artikeln i sin helhet HÄR.

Vad gör du för att lindra din klimatångest? Kommentera, tipsa och ge förslag på hållbara julklappar här nedanför.

Vilja & Walter har under hela december 10% på hela köpet och dessutom gratis frakt vid köp för 300:- eller mer. Ett mer hållbart alternativ om ni vill ge bort något mjukt i jul. Butiken fyller vi på i rask takt, så håll utkik, mycket och ofta. Och du, vi skänker en krona av varje köp till välgörenhet! Handla HÄR!

 

Lämna en kommentar