clothing-1442456_1280

Vi vet alla att barnkläder hamnar i tvättmaskinen oftare än andra kläder efter lek och bus hemma eller i förskolan. Resultatet brukar bli att kläderna snabbt får tvättnoppor och ludd, vilket kan göra att skicket på kläderna snabbt känns sämre och mer slitna än vad de egentligen är.

Men det finns en hel del tips och trix på hur man kan göra ett slitet plagg betydligt fräschare och finare och därmed också förlänga livslängden på kläderna.  Det bästa av allt är att det är busenkelt och inte behöver kosta många kronor.

Har du en rakhyvel hemma kan du enkelt använda den, genom att försiktigt raka medhårs på plagget. Använd korta drag och försök att spänna ut plagget ordentligt. Saknar du en rakhyvel kan du alltid använda en kam och det har nog allra flesta hemma.

Ja, du läste rätt.

En kam!

Svårare än så behöver det inte vara. Använd en fintandad kam och kamma helt enkelt plagget försiktigt. Men ta det varligt, du vill ju inte skada kläderna i onödan.

Är det fråga om enstaka noppor fungerar en mindre sax eller en nagelsax utmärkt. Svårare än så är det faktiskt inte. Kika på filmen här nere för fler tips. Du kanske själv sitter på bra tips? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

 

Lämna en kommentar