Vi behåller vårt miljötänk hela vägen, från det att kläderna först kommer till oss, för att sedan fortsätta sitt liv hos dig som kund. Därför hanterar vi kläderna precis på det sätt som vi själva hade velat ha det. Med omsorg, och en extra stor dos kärlek.

Tvättnötter
Vi undviker att tvätta kläder i onödan. Vi vill såklart inte slita på miljön mer än nödvändigt. Vi tvättar därför kläderna enbart om det är uppenbart smutsiga och undviker då alla typer av kemikalier och dofter. Därför använder vi oss av det mest naturliga som finns. Tvättnötter!
Tvättnötter är frukter från Sapinudsträdet, som växer i Indien och Nepal. När fruktskalen kommer i kontakt med vatten börjar de att utsöndra ett lödder, som dels är skonsamt mot hud och kläder, men också mycket allergivänligt. Det bästa av allt, kläderna blir både rena och mjuka. Helt fantastiskt!

Förvaring
Vid behov stryker eller ångar vi kläderna. Ibland både och. När man ångar kläderna slipper man inte bara alla skrynklor, man dödar samtidigt eventuella bakterier. Efter det viks kläderna försiktigt ihop och är redo för nästa äventyr.

Nya äventyr
Vi använder ingen plast när vi skickar kläder till dig som kund. Istället paketeras kläderna i förpackningar gjorda av kraftpapper. Det är stabilt, men framförallt miljövänligt.

Välgörenhet
När du handlar av oss på Vilja & Walter, går en krona oavkortat till välgörenhet. På så sätt bidrar du även att andra får det bättre genom att handla klimatsmart och hållbart hos oss. Vart pengarna går kan du läsa i vår blogg.

OBS! Vissa plagg kan komma från ägare med husdjur.